Het Waterfluit-Orkest - MARTIEN GROENEVELD

Martien reist al jaren de wereld rond met zijn bijzondere instrumenten.

 

Zijn motto: muziek om naar te kijken, beelden om naar te luisteren.

 

Het ‘Waterfluitenconcert’

Fotos_12

Volledig akoestisch, zéér interactief met het publiek (van jong tot oud), heeft een diameter nodig van 5meter, is sterk visueel en ook grappig, duurt een half uurtje, opstelling in halve maan of volledige cirkel.

2 x 30' op een dagdeel. Het enige wat de organisatie moet voorzien is een brandslang met watertank om veertig emmers water te vullen.

 

Trailerhttp://www.youtube.com/watch?v=X7LnFVRdGOg

 

Het ‘Fluitend Vlot

Speelt zich volledig af op het wateroppervlak (van een vijver of meer).

Opbouw: een volle dag + afbouw (1 dag), aankomst aan de vooravond van de opbouw zodat ze vroeg kunnen beginnen met opbouwen. Ze spelen het Fluitend Vlot met minimaal 3 personen.

Het Fluitend Vlot alleen spelen ze het liefst twee dagen i.v.m. de opbouwtijd. Maximaal 3 voorstellingen per dag.

 

Combinatie ‘Fluitend Vlot’ mét ‘Waterfluitconcerten’

fluitendvlot

Met de Waterfluitconcerten overdag kan u reclame maken voor het Fluitend Vlot dat ze ’s avonds spelen (de eerste keer om bv. 21 uur als het nog licht is en de tweede keer om 22.30 uur met 9 fakkels aan boord wat voor een feeërieke sfeer zorgt).

 

Het Zingend Paard in een kano

RM_in_kano

Twee personen 'musiceren' terwijl ze ronddobberen in hun kano.

 

Het 'Watermuziekorkest' (ging in oktober 2011 in première op OdeGand, het Kinderfestival van het Festival van Vlaanderen)

 

Small_-_JVA_-_Kids_Ode_Gand-0251_Medium

In een cirkel staan een reeks bijzondere instrumenten opgesteld:

 

Een Reuze-xylofoon, een Waterdrummachine, een Harmon-Y (speelt mondharmonica door hem op en neer te bewegen), een Zingend Paard (hier zitten 3 paar waterfluiten plus 3 emmers water in) dat muziek maakt door aan de slinger te draaien, de Electric Toothbrush Dance (3 electrische tandenborstels op een accoestische wijze versterkt draaien geluidmakend rondjes op een ‘glasplaat-boksring’) en een Balsahouten Molenwiekinstallatie met geluid.

 

De opstelling kan ook een workshopkarakter krijgen met vaste aanvangstijden waarvoor de kinderen zich eventueel vooraf kunnen inschrijven. Het speelterrein kan eenvoudig afgezet worden zodat de kinderen er niet kris kras doorheen lopen.

 

In het ‘orkest’ kunnen dan zo'n 20 kids per keer meedoen. Martien fungeert als dirigent en ‘inspirator’. De 'sound' van alle instrumenten komt zo beter tot zijn recht, een futuristisch nog beter klinkend meespeelorkest wordt het dan met een geheel eigen sound.

 

Drie vrijwilligers erbij als hulp is ideaal.

 

Max. aantal deelnemers/workshop: 20

Speelduur workshop: 30 minuten (max. 4/dag)

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod