ELLEN SMETS THEATER

Vreemde vogel (NIEUW)

 

Teun en Tijn trekken samen met hun autootje Broemmm op avontuur, de wijde wereld in. Zonder plan, onderweg naar het grote onbekende. Vreemde planten, vreemde beestjes, vreemde geluiden en geuren… Waar zijn ze nu? Zitten ze in de jungle of in fantasieland ?  

Tijd om het tentje op te trekken. Wat zijn al die geluiden? En wat is dat voor een vreemde vogel? Is ze ziek, op zoek, wat wil ze toch? De vreemde vogel blijft Teun en Tijn en Broemmm achtervolgen. O jee, ze legt een ei! Nee, gekke vogel, niet op de motorkap van Broemmm! We zijn op reis! Teun en Tijn willen verder, maar hoe moet dat nu met die vreemde vogel en het ei ?  

 

Vreemde Vogel is een lieve, fysieke voorstelling met live muziek, figurentheater en veel humor. Vreemde Vogel gaat over vriendschap en avontuur, nieuwe dingen ontdekken, want vreemd is niet eng maar juist heel leuk en spannend.

 

Ellen Smets Theater maakt al sinds 1997 theaterproducties voor jonge kinderen en kiest daarbij voor een fysieke, humoristische stijl met weinig woorden. Door de mix van diverse disciplines zoals theater, dans en poppenspel ontstaat er poëtisch en verfrissend beeldend theater. 

 

‘Vreemde vogel’ is het vervolg op de succesvolle voorstelling ‘Broemmm’. Het is een nieuw, op zichzelf staand verhaal. 

 

 

 

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen (vanaf september 2019)

SPEELDUUR: 45 minuten (max. 3/dag)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 150

DOELGROEP: 2 t/m 6 jaar

MET: Ellen Smets en Martijn van der Veen

 

 

 

1,2, 3

 

‘1, 2, 3’ lijkt haast een magnetische werking

te hebben op de jongste kinderen.


 

‘1, 2, 3’ is een veelgeprezen muzikale en bijna woordloze voorstelling waarin drie spelers dans en beweging vermengen met clowneske humor. De acteurs/dansers spelen in een erg kleurrijk decor met blokken, ballen en kegels. Het vertelt geen verhaal, maar is een aaneenschakeling van gebeurtenissen met steeds weer een korte spanningsboog. Met keer op keer nieuwe combinaties van vorm en kleur.

 

De voorstelling is geïnspireerd op de Triadische balletten, het levenswerk van Bauhaus-kunstenaar Oscar Schlemmer (de ‘Van Gogh van de dans’) uit de jaren ’20 waarin veelvuldig gebruik werd gemaakt van bijzondere kostuums en objecten in opvallende kleuren en vormen.

 

Een sprankelende, mooie theatervoorstelling voor peuters en kleuters (dagblad Trouw)

 

Zo wordt het toekomstig publiek gekweekt dat later graag naar voorstellingen gaat. Uit de kunst!” (Haarlems Dagblad)

  

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 45 minuten (max. 3/dag)

DOELGROEP: 2-6 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 150

SPEELVLAK: 8m x 7m x 3m

SPEL: Aernoudt Carlier, Renske te Witt en Ellen Smets

VRIJ VAN AUTEURSRECHTEN !

 

Hatsjoe

‘Hatsjoe!’ is een grappige, fantasierijke voorstelling voor 2+ met spel en dans waarin Jut en Jukka ontdekken wat kleur is. De mooie kleuren veranderen hun witte wereldje in een vrolijke boel.

 

Jukka woont alleen in een huisje op de Noordpool. Op een dag krijgt ze onverwacht bezoek. Dat is leuk, een vriendinnetje! Ze dansen en springen in de sneeuw.

“Even in het witte wak kijken of er al een wit visje is. Maar hé, wat is dat? Er zit iets geks in het wak. Het is niet wit, maar het heeft een…kleur!” Zoiets hebben ze nog nooit gezien…

 

Ellen Smets maakt sinds 1997 theatervoorstellingen voor de jongste kinderen en kiest daarvoor een fysieke, humoristische speelstijl met weinig woorden. Door de mix van diverse disciplines als dans, theater, clownerie en figurentheaterspel ontstaat prachtig poëtisch en verfrissend beeldend theater.

 

Ellen geniet de jongste jaren meer en meer bekendheid in de Vlaamse culturele centra. Andere bekende voorstellingen van haar zijn ‘Slabberdewatski’, ‘Een, twee, drie’ en ‘Kiekieboem’, allen nog beschikbaar op aanvraag.

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 45 minuten (max. 3/dag)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 150

DOELGROEP: 2 t/m 6 jaar

MET: Renske Te Witt en Ellen Smets

TECHNISCH: speelvlak van 7mB op 7mD (8m is ideaal) 

VRIJ VAN AUTEURSRECHTEN !

 

Broemmm

 

 

Kijk hier naar de clip!:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xq2B8qRgxhg

 

 

 

 

De langverwachte nieuwe productie van Ellen Smets is een origineel concept en wordt gemaakt door een sterk artistiek team o.l.v. een zeer goed regisseur, Hans Thissen 

 

Broemmm! is een beeldende voorstelling vol avontuur waarin het thema peuter- en kleuterpuberteit op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, het tegendraads zijn, ‘ja’ roepen als er ‘nee’ wordt gezegd, ‘nee’ stampen als er ‘ja’ wordt verlangd, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar.

 

De kinderen voelen zich onmiddellijk betrokken en beleven samen met Broem en haar baasje Zip de spannendste avonturen. Zip wil weg met haar autootje Broem, ze wacht op haar vriend Deus maar die komt maar niet. Uiteindelijk besluit ze zonder hem te vertrekken maar Broem start niet…

 

De kinderen schateren om de capriolen van Zip en haar onwillig autootje want niet alles verloopt zoals verwacht…

 

Beeldende voorstelling vol humor en avontuur 

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 45 minuten (max. 3/dag)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 120 (!)

DOELGROEP: 2 t/m 6 jaar

MET: Ellen Smets en Martijn van der Veen

REGIE: Hans Thissen

VORMGEVING: Bartel Meyburg

TECHNISCH: speelvlak van 7m op 7m (toneel op toneel wenselijk) 

VRIJ VAN AUTEURSRECHTEN !

 

 

 

 

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod