ILA VAN DER POUW

De GVR

 

 

Grootse enscenering van Roald Dahl's meesterwerk in een regie van NEVILLE TRANTER !

 

 

Ila van der Pouw –veelvuldig internationaal bekroond theatermaker- en figurenspeler- speelt Roald Dahl’s meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus.

 

We maken mee hoe de GVR de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot ze tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden. Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt de wonderlijke wereld van de GVR in…

  

Recensie n.a.v. de première in september 2016:

 

’De GVR’ is één grote aaneenschakeling van metamorfoses. Zelf kruipt Van der Pouw in verschillende rollen. Als reus voert ze gesprekken met de kleine Sofie op haar arm en wisselt moeiteloos van zware reuzenstem naar hoog piepstemmetje… De grootste metamorfose is wel die van pop naar acteur. Al gauw zijn het eigenlijk geen poppen meer. Het worden volwaardige tegenspelers. Met ieder een eigen karakter, dat overtuigend wordt neergezet door Van der Pouw.… Dahls’ meesterwerk is een prachtig verhaal om te verfilmen, zo bewijst Steven Spielberg. Maar een theatervoorstelling is iets heel anders. Want hoe wek je op een theaterpodium de suggestie dat er buiten het raam een reus loopt, die een klein meisje uit haar kamer weggrist? Dat er buiten de grot van die reus nog andere, veel grotere reuzen wonen? En dat er helikopters weg vliegen? Van der Pouw heeft dit op verrassend grootse manier goed opgelost door animaties.”

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 60 minuten (opbouw: 3u)

DOELGROEP: 6 tot 10 à 11 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 300

SPEELVLAK: 7mB op 6mD op 4m50H

REGIE: Neville Tranter

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod