DAGMAR CHITTKA

Schaap Zacht

 

 

Het werk van Dagmar Chittka is een mix van beweging, dans, theater en acrobatiek. De fysieke intensiteit, lyrische beelden en absurde elementen geven haar voorstellingen een geheel eigen karakter, verfrissend en eigenzinnig, en altijd nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. 

 

Het schaap met zijn zachte wol vormt de inspiratiebron van deze beeldende en tegelijk poëtische dansvoorstelling. Is dat schaap wel zo mak? Wat gaat er verborgen onder die dikke wollen vacht? Hoe voelt die wol? Hoe voelt het om alle tijd van de wereld te hebben? 

 

Schaap Zacht is een interactieve en zintuiglijke solovoorstelling gericht op kinderen van 1,5 tot 5 jaar. Naast dans, vormgeving en muziek, zet Dagmar ook een overheadprojector in. Deze projectie is voor te stellen als een levend prentenboek in een bijzondere beeldtaal. Het publiek wordt uitgenodigd om vooral mee te beleven en soms ook mee te doen, zeker na de voorstelling.  

 

In Schaap Zacht worden de kinderen geprikkeld om al hun zintuigen open te stellen en de wereld steeds opnieuw te ontdekken.   

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 30 minuten + naspel in het decor 

DOELGROEP: 1,5 tot 5 jaar 

MAX. TOESCHOUWERS: 100 

SPEL: Dagmar Chittka 

DECOR: Wim Schermer 

KOSTUUMS: Dorine van IJsseldijk 

REGIE: Danielle Ana Füglistaller 

SPEELVLAK: 5m x 5m

 

 

  

 

Wi Wa Wit 

Een (bewegingstheater)voorstelling voor de allerkleinsten 

 

 

    

Trailer: https://youtu.be/wVhF8Mn8mMw

Meer info: http://www.xlp.be/index.php/artiesten-54/jeugdtheater/402-dagmar-chittka

  

Sneeuwvlokken dwarrelen door de lucht. Even zie je geen hand meer voor ogen. Bedekt met een laag sneeuw ziet de wereld er heel anders uit. Alles is WIT en helemaal stil... WIE of WAT ligt verborgen onder het witte deken? Kijk, voel en luister mee: we laten ons vallen in de zachte sneeuw, glijden over het harde ijs, bibberen van de kou en krijgen het warm in ons holletje. 

 

WI WA WIT is een zintuiglijke dansvoorstelling over de winter en al zijn verschillende kanten. Door middel van dans, spel, livemuziek en vormgeving nemen de spelers het publiek mee op een ontdekkingsreis. De kinderen worden verleid om samen te kijken, te luisteren en mee te voelen. Iedere voorstelling eindigt met een nagesprek en ten slotte leren de kinderen voor ze naar huis gaan nog een dans. 

 

Dagmar maakt al meer dan 10 jaar (dans)theatervoorstellingen voor de allerkleinsten, waarin bijna niet gesproken wordt. Het werk van Dagmar Chittka is een mix van beweging, dans, theater en acrobatiek. De fysieke intensiteit, lyrische beelden en absurde elementen geven haar voorstellingen een geheel eigen karakter, verfrissend en eigenzinnig, en altijd nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. 

 

 

SPEELPERIODE: van november 2019 tem maart 2020

SPEELDUUR: 55 minuten inclusief 15’ naspel in decor (opbouw: 2u)

DOELGROEP: 2 tot 8 jaar en familie

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 140

SPEL: Dagmar Chittka, Sonja Ewald of Margriet de Rijk

EINDREGIE: Ferdi Janssen

TECHNISCH: een speelvlak van 7m op 7m x 4m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod