MALOU VAN SLUIS

VaarWel

 

Een avontuur over een zee van dromen.Voor iedereen die zich wel eens alleen voelt en een bijzondere vriendschap...

 

De betoverende schoonheid van 'VaarWel' werd beloond met een 5 sterren-recensie! Lees hier mee: https://www.theaterkrant.nl/recensie/vaarwel-2/malou-van-sluis/  

Winnaar KIndertheaterfestival Spekken te Gent (januari 2018)

Bekijk hier de voorlopige videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=PzSF6d7A_pA&t=32s 

 

Een groot leeg strand, een zee die golft en klotst. De wind waait de mensenstemmen weg. Een onverwachte ontmoeting met een zeebeest dat spettert en briest. We vieren de vriendschap, al is het maar voor even. Tot je weet moet gaan. Vaar Wel ! 

 

‘VaarWel’ is een beeldende muziektheatervoorstelling naar het prentenboek ‘De kleine walvis’ van Benji Davies. Een fantasierijke voorstelling over verlangens voelen, en missen moeten. Over vrienden vinden en afscheid nemen. 
 

Eerder maakte Malou de succesvolle voorstelling ‘In de verte’ i.s.m. Judith Sleddens dat geselecteerd werd voor het Theaterfestival 2016.

 

"Malou kan als geen ander met weinig woorden, middelen en mooie bewegingen de kinderen meenemen op een wonderlijke reis... Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit" (Ingrid Wolff, artistiek leidster Festival 2 Turven Hoog)

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 45 minuten (opbouwtijd: 2 à 3u)

DOELGROEP: 2 tot 7 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 120

SPEELVLAK: 6m op 6m

CONCEPT, IDEE & SPEL: Malou van Sluis

MUZIEK & SPEL: Maarten Zaagman

REGIE: Frederieke Vermeulen

DECOR & KOSTUUM: Eva Jongen

 

 

OP ZOEK NAAR HET HUILMEISJE  

Een vrolijke voorstelling over een zee van tranen

 

Bekijk hier de trailer:https://vimeo.com/41169091

 

 

Op zoek naar het Huilmeisje gaat over Malou. Malou is stoer en huilt nooit, nergens om. Echte meisjes huilen niet, vindt zij. Op een dag hoort ze op haar radio over een meisje dat op een klein eiland woont, en de hele dag huilt. Zelfs zoveel, dat de zee zich vult met haar tranen en haar eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou weleens zien. Misschien is huilen toch niet zo erg? 

Tijdens de tocht tekent Malou haar eigen avontuur. Taal speelt een belangrijke rol in de voorstelling waar alles op rijm is. Een poëtische, beeldende voorstelling met  herkenbare thema’s voor de kleinsten. Iedereen wil stoer zijn, maar huilen mag ook!

“Malou sluit met deze voorstelling perfect aan op haar doelgroep… Een spontane reactie verweeft de actrice naadloos met haar rode draad” (De Volkskrant)

“Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit”(Ingrid Wolff, artistiek leider Festival 2 Turven Hoog)

 

 

SPEELPERIODE: okt/nov/dec 2019 en febr/mrt/april 2020

SPEELDUUR: 40 minuten (opbouwtijd: 2 à 3u)

DOELGROEP: 2 tot 6 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 100

SPEELVLAK: 5m op 5m

CONCEPT, IDEE & SPEL: Malou van Sluis

 

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod