SAINT-MARTEAU schrijft Koningslied

Gentse chansonnier Saint-Marteau schrijft nieuw Belgisch volkslied

 

‘Belgissimo!’ (ondertussen als single-CD te koop) zal live voor het eerst gespeeld worden op maandag 29/7/2013 om 22u00 op het podium aan het François Laurentplein (‘Luisterplein’) tijdens de slotavond van de Gentse Feesten.

 

De Gentse chansonnier Saint-Marteau heeft een erg goed gevoel voor timing. Hij had nog maar net zijn nieuwe single "Belgissimo !" opgenomen, een feestelijke ode aan België én vooral aan het 20 jaar koningschap van de vorst, of koning Albert II kondigde ’s anderendaags zijn troonsafstand aan.

 

De eerste Waalse persreactie is alvast erg enthousiast:

Pour le coup, on retient le refrain ! « Belgissimo Braavooo » !

Ca pourrait bien devenir rapidement un (grand) classique, dans la trame du Grand Jojo, de JJ Lionel et autres incontournables…

C’est tout le mal que je vous souhaite.

 

"Belgissimo !" is een uitbundige en aanstekelijke mars in de beste revue-traditie. Een lekker ouderwets revue-nummer maar dan gearrangeerd en uitgevoerd op een hedendaagse manier in een bezetting met electrische gitaar, bas, drums en keyboards en backing vocals door Pauline Verminnen (dochter van).

 

In het nummer worden zowel Albert, Filip als enkele andere leden van het koningshuis vernoemd, en wordt al eens een welgemeende "Vive le Roi !" gescandeerd. Een dergelijk toevallig samenvallen van tekst, muziek en actualiteit is uiterst zeldzaam en velen zullen dan ook niet kunnen geloven dat "Belgissimo !" niet speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven. Het nummer wordt namelijk één van de finale-nummers van zijn nieuwe zaalshow/theaterconcert ‘Saint-Marteau à la folie’ die in oktober 2013 in première gaat in CC Evergem (5/10) en De Roma Antwerpen (23/10).


A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod