THEATER DE KREET WINT KINDERFESTIVAL

THEATER DE KREET wint 7de editie Kindertheaterfestival Spekken te Gent met de productie ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ !

 

 

Het jubileumjaar van Theater De Kreet, dat dit jaar 15 jaar bestaat, kon niet mooier beginnen! Tijdens het slotmoment van het Kindertheaterfestival Spekken te Gent, maakten jury-voorzitster Ilse Everaert en organisator Dirk Schockaert bekend dat het gezelschap met voorsprong het festival wint in de leeftijdscategorie 7-12 jaar. Het festival was met 6.100 toeschouwers en 25 uitverkochte voorstellingen op 47, opnieuw succesrijker dan de vorige editie.

 

De voorstelling van Theater De Kreet viel enorm in de smaak van de Kinderjury. Ook de publieke belangstelling was groot, want zelfs de extra voorstelling was in een mum van tijd uitverkocht. ‘Joris en de geheimzinnige toverdrank’ is een wereldklassieker van Roald Dahl over de kwajongensdroom van kleine Joris. Het ‘siroopje’ dat hij klaarstoomt voor zijn ‘lieve’ oma is het begin van een fantastisch avontuur. Acteur Marc Reynaerts brengt het op een sterk gevisualiseerde en meeslepende manier in een spannende en erg creatieve vormgeving. Een bijzonder trotse acteur nam de ‘spekkentaart’ breed lachend in ontvangst.

 

Marc Reynaerts geniet bekendheid als acteur bij Theater Taptoe (met rollen in o.m. “Karel een Elegast”,  “Draken bestaan”, “ Baeckeland” (titelrol), “Hemel”, ”De Opmeters”. Verder speelde hij mee in “Genoveva van Brabant” van Theater Toone met pianist Pierre-Alain Volondat en in de KNS-productie “Equus” in regie van Frank Van Laecke. 

Op 25 januari 2014 gaat het gezelschap in première in Theater Tinnenpot te Gent met de jubileumproductie ‘O die C’, een ‘speelgoedvoorstelling’ van Andre Vermaerke (idee, tekst én regie) en spelconcept figurenspel van Luk De Bruyker (Theater Taptoe).

FotoReynaertsJORISSpekkenPrijs_Small

A la Française

Klik hier voor ons Franstalig Aanbod