Telefoonbedjes (2+)

BLAUW GRAS / Rachel Zweije

Ssshhht..., mijn telefoon slaapt

Blauw Gras is een Nederlands theatergezelschap onder artistieke leiding van Rachel Zweije. Zij creëert nieuwe werelden waar beeldend theater, voedsel, vormgeving en het dagelijkse ritueel uitmondt in interactieve producties op locatie.

Maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een telefoonbedje.

Een bijzondere en speelse vingerwijzing naar alle ouders die hun telefoon maar moeilijk los kunnen laten. Het is de hoogste tijd om onze telefoons af en toe in bed te leggen, zodat er ruimte ontstaat om te Spelen, te verwonderen, te creëren en om contact met elkaar te maken.

 

Geef je telefoon een rustig gezicht.

Wordt het een man, een vrouw, een jongen of een meisje?

Stop je telefoon met aandacht in een warm bedje.

Wordt het een tukkie of een lange nachtrust?

 

Het concept ‘Telefoonbedjes’ bestaat uit twee onderdelen die los of gezamenlijk inzetbaar zijn. Een installatie met 50 bedjes en een workshop telefoonbedjes maken (om mee naar huis te nemen).

 

De Installatie

De installatie is een huis met gestapelde slaapkamers waar 50 bedjes in passen. Hier laat je jouw telefoon achter, om vervolgens zonder telefoon ongestoord op pad te gaan, om contact te maken en je blik te verruimen.

 

De workshop

Hierbij maak je zelf een bedje om mee naar huis te nemen, om jouw telefoon een aantal keer per dag in bed te kunnen leggen. Zo kun je met aandacht iets anders doen, of even helemaal niets. Tot jezelf komen en jezelf weer op laden.

 

Leeftijd: 2+, volwassenen en kinderen

Duur installatie: doorlopend

Duur workshop: 30 minuten per keer

Concept, vormgeving, illustraties: Rachel Zweije

Begeleiding: Rachel Zweije en Heleen Korthals

Installatie: JeanPaul Jennen

Speelvlak installatie: in overleg

Speelvlak workshop: 20 stoeltjes aan tafels om aan te werken

Locaties: Theaters, festivals, scholen, bibliotheken, musea, bedrijven, evenementen, enzovoorts.

Periode: gehele seizoen

 

'Telefoonbedjes' speelde onder anderen op Theaterfestival Boulevard, Cultura Nova, Over ‘t IJ festival, Twee Turven Hoog, de Karavaan en het Krokusfestival CCHA te Hasselt. En eerder werk was te zien tijdens Festival Cement, Tweetakt, Het LAB, en Jonge Harten Festival.