Interesting Mistakes (10-18 jaar)

BOOST Producties

(Circus)artiesten, sterk en flexibel als een multitool, zoeken in een metershoge berg stokken naar houvast.

Zij bouwen aan constructies, absoluut competitief, bieden tegengewicht voor de ideale hefboom, takelen masten omhoog en fixeren palen door vastgesjorde lijnen. 

Ze tarten de zwaartekracht, nemen adembenemende fysieke risico's en worden geconfronteerd met hun (on)vermogen.

De getrainde lichamen voeren de skills uit alsof het pure eenvoud is, maar de ledematen zijn pijnlijk en verkrampt. In hun eentje kunnen zij zich in deze steeds veranderende Mikadowereld geen weg banen.

Ze moeten elkaar vinden, de kracht van de collectiviteit opzoeken, dus wie ze hierin de eerste stap ?

'Interesting Mistakes' is een acrobatische (locatie)voorstelling, de eerste in een reeks van drie dat BOOST de komende jaren presenteert over het thema 'uitsluiting en individualiteit versus collectiviteit' dat ze traditiegetrouw helder en prikkelend zullen uitwerken.

Fotograaf: Roos de Bolster.

 

De eerste reacties na de Nederlandse première in Toneelschuur Haarlem (oktober 2021):

De 6 meter lange palen zijn voor de een spannend, krachtig en mysterieus, voor de ander iets fragiel. In ieder geval zet het ieders fantasie aan…

IM is niet alleen mooi, het heeft ook 'iets' bevrijdends omdat het speels is…met een indrukwekkende controle, coördinatie en balans

 

Over het gezelschap:

BOOST is opgericht door theatermaakster Lennie Visser en maakt eigenzinnig circus in samenwerking met andere (kunst)disciplines en geldt als één van de pioniers van het modern circustheater.

De voorstellingen zijn sterk beeldend, acrobatisch en adembenemend. Haar innovatieve circus is zowel vernieuwend als uniek en toegankelijk voor iedereen (+/-van 8 à 10 tot 100 jaar). Vorig seizoen was met veel succes de voorstelling ‘Pie in the Sky’ te zien in theaters door heel Nederland en in België. Daarvoor maakten ze ook al grote indruk met 'Man met hoed' (in een regie van Jakop Ahlbom), 'Vita' en 'Pie in the sky'.

BOOST kreeg een meerjarige subsidie over de periode 2021-2024 en werd door de commissie geprezen omwille van: “hoge mate van vakmanschap (ook in het toneelbeeld), zeggingskracht, een gelaagde dramaturgische lijn, sterke lijn in artistieke ontwikkeling, onderscheidende artistieke signatuur en oorspronkelijkheid in hoe de ingenieuze decors, speelse bewegingstaal en muzikale elementen met elkaar worden verbonden waardoor een totaalervaring ontstaat”.

 

Persreacties op hun vorige producties:

-“Ademloos genieten” (Provinciaal Zeeuwse Courant over ‘Vita’)

-“Knap staaltje acrobatiek” (Haarlems Dagblad over ‘Vita’) 

-“Prachtig, humorvol, artistiek en technisch hoogstaand theater. Werkelijk een pareltje.” (moose.nl over ‘Man met hoed’)

-“De spelers dwingen stilte en respect af.” (HP over ‘Man met hoed’)

-"Virtuoze en fascinerende voorstelling dankzij een esthetisch toneelbeeld, een sterke soundscape en de inzet van acrobatie om een beeld te schetsen van verhoudingen tussen mensen" (Theaterkrant over 'Pie in the sky')

 

Reacties Vlaamse programmatoren:

“Straffe gasten”, “Verrassend”, “Fantastisch”, “Unieke beeldtaal”

 

SPEELPERIODE: vanaf september 2021 (première) tot en met zomer 2022 (ook voor (openlucht)festivals)

SPEELDUUR: 60 minuten

MET: 2 circusartiesten, een acteur en een live-muzikant

REGIE: Lennie Visser

MUZIEKCOMPOSITIE: Jonathan Bonny

TONEELBEELD: Jelle Engel

DRAMATURGIE: Corien Baart

SPEELVLAK: 9m breed op 8m diep en 6m hoog

FESTIVALVERSIE: 2x 45 minuten (met min. anderhalf uur tussen einde 1ste en aanvang 2de voorstelling)

TOEGELATEN TOESCHOUWERS: 300 (lagere school), 250 (middelbare school) en 400 (avond en familie)