De vriendelijke draak

DE GROTE HAAY

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Tot het dorp Zozaai opgeschrikt wordt door zo'n monster.

Tenminste... Hoorde Teun het goed? Was de draak aan het rijmen? Ook de draak is van slag. Iedereen is bang of wil bang zijn, omdat alle draken gemeen horen te zijn. Maar hij is toch niet gemeen? En juist een vriendelijke draak? Als Trees zich ermee bemoeit is het hek van de dam.

Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder. En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Of een schaap zonder wol, kan dat? Je hebt geen vleugels, geen tanden en geen vuur. Wat ben je nou voor een draak? Je bent een draak van niks!

De vriendelijke draak maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, dat inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Het verhaal is ook gespeeld met de muzikale begeleiding van een orkest en een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 45 minuten (opbouwtijd: 2u)

DOELGROEP: 4-8 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 160

SPEELVLAK: 6m op 4m

REGIE EN POPPEN EN FIGUREN: Elout Hol

SPEL: Mark Haayema en Dennis de Groot

Kan ook in niet-verduisterbare locaties

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal