Op zoek naar het Huilmeisje

MALOU VAN SLUIS

Van de maaktster van de erg succesvolle voorstellingen 'In de verte' (geselecteerd voor het Theaterfestival) en 'VaarWel'.

Op zoek naar het Huilmeisje gaat over Malou. Malou is stoer en huilt nooit, nergens om. Echte meisjes huilen niet, vindt zij. Op een dag hoort ze op haar radio over een meisje dat op een klein eiland woont, en de hele dag huilt. Zelfs zoveel, dat de zee zich vult met haar tranen en haar eilandje kleiner en kleiner wordt. Dat wil Malou weleens zien. Misschien is huilen toch niet zo erg? 

Tijdens de tocht tekent Malou haar eigen avontuur. Taal speelt een belangrijke rol in de voorstelling waar alles op rijm is. Een poëtische, beeldende voorstelling met  herkenbare thema’s voor de kleinsten. Iedereen wil stoer zijn, maar huilen mag ook!

“Malou sluit met deze voorstelling perfect aan op haar doelgroep… Een spontane reactie verweeft de actrice naadloos met haar rode draad” (De Volkskrant)

“Haar voorstellingen zijn inhoudelijk sterk en hebben een hoge spelkwaliteit”(Ingrid Wolff, artistiek leider Festival 2 Turven Hoog)

 

SPEELPERIODE 1: febr/mrt/april 2020

SPEELPERIODE 2: gehele seizoen

SPEELDUUR: 40 minuten (opbouwtijd: 2 à 3u)

DOELGROEP: 2 tot 6 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 100

SPEELVLAK: 5m op 5m

CONCEPT, IDEE & SPEL: Malou van Sluis

TECHNISCH: ook mogelijk op niet verduisterbare locaties

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal