Prinsesje en de Beer (4-7 jaar)

MUZIEKTHEATER FIERLEFANT en TWEELICHT & ZOON

In samenwerking met jeugdtheater Tweelicht & Zoon

Na enkele jaren "radiostilte" neemt Muziektheater Fierlefant terug de draad op. Enkele seizoenen geleden maakte het frisse gezelschap twee prachtige producties met "Een kleine midzomernachtsdroom, de kleuteropera" en "Saai, of verzuchtingen vanuit een bloempot".

"Prinsesje en de Beer" is een 'echt' sprookje over vriendschap, over anders zijn en nog meer van die belangrijke dingen in het leven. Maar ook over iemand missen en af en toe 'sorry' kunnen zeggen.

Een voorstelling met veel leuke liedjes en niet al te moeilijke raadseltjes voor kleine, lieve prinsesjes en dappere beren vanaf 4 jaar.

HET VERHAAL: Prinsesje is droevig. Haar papa -jawel, de koning zelf- en zijn vrouw -de koningin- maken veel te veel ruzie naar haar zin. Via haar vriendje -Meneertje Beer- komt ze te weten dat er een land bestaat achter de regenboog, waar iedereen vriendelijk is voor elkaar en waar mensen nooit meer ruzie maken. Daar wil Prinsesje naar toe. Samen met Beer gaan ze op zoek naar de Lucky Loco Trein, de trein die mensen brengt naar het land waar nooit meer ruzie is. Af en toe wordt hen de weg versperd en moeten ze visuele raadseltjes oplossen om weer verder te kunnen gaan.

De rol van Prinsesje wordt gespeeld door Jolijn Antonissen. Zij studeerde tien jaar geleden af aan de musicalafdeling van de Karel de Grote Hogeschool en is de jongste jaren vooral actief bij Jeugdtheater Tweelicht & Zoon (in de producties 'Alleendje', 'Patje, de Kikkerprins' en 'Een kleine prins') en het internationaal gerenommeerde meisjeskoor Scala. Op televisie speelde ze mee in 'Zonde van de zendtijd', 'De kotmadam' en 'Galaxy Park'.

Beer is een geanimeerde beerop projectie wiens stem is ingesproken door Jos Dom, acteur van Jeugdtheater Tweelicht & Zoon en regisseur van verschillende musicals.

 

SPEELPERIODE: het gehele seizoen

SPEELDUUR: 50 minuten

DOELGROEP: van 4 tot 7 jaar

ZANG EN SPEL: Jolijn Antonissen

PROJECTIE, TEKST EN REGIE: Jos Dom 

TECHNISCH: een minimum speelvlak van 4m op 3m, verduistering noodzakelijk (voor de projectie)

OPBOUWTIJD: max. anderhalf uur

KOSTUUMS: Elvira Van Bavickhove

MUZIEK: Herwig Pans en Luc Caeyers

LICHTONTWERP: Rudy Wagemans

FOTO: Noor Wagemans