Held

STUDIO FIGUR

Studio Figur is het jonge gezelschap van Noufri Bachdim en Pluck Venema. In een geheel eigen theatertaal maken zij voorstellingen met figuren, live video en muziek. Hun voorstellingen nemen kinderen, maar zeker ook volwassenen mee naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Een sterk en nieuw, poëtisch geluid in het Nederlandse (jeugd)figurentheater !
 

Het verhaal: Moun kan niet slapen. De wereld roept om hulp, maar wie geeft er antwoord?

Ze heeft lang genoeg gewacht op een superheld die de wereld komt redden. Het wordt tijd dat ze zelf haar cape omslaat.

HELD is een muzikale, poëtische en beeldende voorstelling met een verrassend samenspel van poppen, live video en muziek.

Een voorstelling waar jong en oud wordt meegesleurd in het avontuur dat de wereld verandert.


HELD zorgde ervoor dat gezelschap Studio Figur werd genomineerd voor de Ruth Van der Steenhovenprijs 2019, een prijs voor (jonge) getalenteerde spelers/theatergezelschappen. HELD stond in 2019 op Oerol Festival. Daar ontvingen ze lovende reacties van het publiek wat resulteerde in een constant uitverkochte zaal.

Pluck Venema is sinds haar stage ondertussen ook in vast dienstverband bij het internationaal bekend/gerenommeerd beeldend theatergezelschap Ulrike Quade Company.

Noufri Bachdim is/was als theatermaker actief bij de gezelschappen Bonte Hond, Ulrike Quade Company, Kwatta en Likeminds. Hij vindt het belangrijk dat "de toeschouwer betrokken is bij het verhaal en de thematiek. Ik zie het als mijn taak en uitdaging om de juiste omstandigheden te creëeren om die verbeelding te activeren".

 

Leeftijd: 6-10 jaar
Speelduur: 35 minuten
Speelvlak: 5 x 6 meter
Maximum toeschouwers: 100
Periode: augustus t/m november 2020
Locaties: kleine zalen, scène op scène
Spel: Katelijne Beukema / Eileen Graham & Pluck Venema
Regie: Noufri Bachdim
Muziek: Sebastiaan Bax
Figuren: Pluck Venema
Vormgeving: Malou Palmboom