Een Kleine Prins (8-12 jaar)

TWEELICHT & ZOON

Een "wijze" Tweelicht & Zoon-voorstelling voor kleine en grote kinderen..., over verstarde denkpatronen en ongebreidelde fantasie en over kinderlijke onschuld en zinloze obsessies.

Jos Dom schreef ‘Een kleine prins(es)’ naar ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint Exupéry, een prachtig geïllustreerd kinderboek vol schitterende filosofische lessen voor kind én volwassene. In 1999 eindigde ‘De kleine prins’ (vertaald in 60 talen) op de 4de plaats in Le Mondes verkiezing van de 100 beste boeken van de eeuw.

In ‘Een kleine prins(es)’ woont Prinsje op een piepkleine planeet. Eentje met drie kleine vulkaantjes. Hij zorgt daar voor Roos. Nieuwsgierig als hij is hoe het er in de rest van het heelal aan toegaat, vertrekt hij op reis. Op andere planeten ontmoet hij een dwaze koning, een ijdeltuit, een dronkenlap, een zakenman en vele andere figuren. Op de aarde ziet Prinsje een heleboel mooie, bloeiende rozenstruiken terwijl hij dacht dat zijn Roos de enige was in het hele universum. Op de aarde  ontmoet hij Vos die hem uitlegt wat vriendschap eigenlijk is. Maar…er is natuurlijk ook nog… Slang… en …

Videoclip :https://www.youtube.com/watch?v=McW-t0fuCLg 

Speelperiode: gehele seizoen
Speelduur: 60 minuten
Doelgroep: 8 tot 12 jaar
Met: Jos Dom, Johan De Paepe en Jolijn Antonissen

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal