Hilarische taalfoutjeslezing

MEESTER MARK

Na een loopbaan in de journalistiek maakte Mark van der Werf (1976) de overstap naar het onderwijs. Hij ging lesgeven op een basisschool. Over die kortstondige carrièreswitch gaat zijn eerste boek: Meester Mark draait door.

 

Het boek stond een maand in de Bestseller Top 60 en ontketende onder meer in dagblad Trouw een wekenlang debat over werkdruk onder leerkrachten. Daarna bleef Mark schrijven over het onderwijs en verschenen onder meer 'Meester Mark vraagt door', 'Meester Mark graaft door', 'Schoolpleinmoeders' en 'Juf Ans'.

 

Maar zijn allergrootste succes verscheen in 2021: 'Meester Mark – de grappigste taalfoutjes uit de klas' dat opnieuw de Bestseller-lijst haalde en erg lovend werd ontvangen. Van Marks boeken zijn meer dan 60.000 exemplaren verkocht.

 

‘Meester Mark’ is bij elke leerkracht én talloze ouders een begrip.

 

Op zijn razend populaire social media deelt hij kinderlogica, grappige foutjes en creatieve ingevingen van leerlingen. Alleen al op Instagram (meer dan 350.000 volgers in Nederland en 50.000 volgers in België) bereikt hij elke maand zo’n 1,8 miljoen mensen!

 

De kinderlogica wordt ook vaak getoond in tv-programma’s, magazines en online. Het magazine van Chantal Janzen riep ‘Meester Mark’ recent uit tot een van de 50 leukste influencers van Nederland.

 

U kan de hilarische 'Taalfoutjeslezing' van Meester Mark te boeken: een programma van een uur waarin Mark aan ouders, leerkrachten en iedereen die zich met kinderen bezighoudt laat zien hoe taalfoutjes ontstaan én wat wij – de volwassenen – van onze kinderen kunnen leren!

 

De pers over ‘Meester Mark – de grappigste taalfoutjes uit de klas’:

 

Dagblad NRC Handelsblad

‘Een feest van herkenning voor iedere volwassene die nog enige weet heeft van het kind dat hij was.’

 

Dagblad De Volkskrant

‘Het boek werkt niet alleen op de lachspieren, volwassenen kunnen er ook nog wat leren.’

 

Dagblad Trouw

‘Er valt heel wat te gniffelen en te schateren om de kinderlijke taalfoutjes die mark van der werf – alias meester mark – heeft gebundeld.’

 

 

SPEELPERIODE: het gehele seizoen

DUURTIJD: 60 minuten

MAXIMUM AANTAL TOESCHOUWERS: in overleg

TECHNISCH: een beamer is noodzakelijk