Integendeel!

HANS MORTELMANS

VRIJWEL DE GEHELE KLEINKUNSTWERELD, van (zware fan) JAN DE SMET (De Nieuwe Snaar) en FAY LOVSKI en STOOMBOOT tot zelfs JELLE CLEYMANS werd reeds betoverd door dit eigenzinnig ensemble. Het wordt (hoog) tijd dat u en uw publiek dit ook eens beleeft ! 

DE NIEUWE CD 'Integendeel': een krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor 

DE STANDAARD: "Een fijne collectie levensliederen die vrij putten uit swing, chanson en blues"

Absurde tijden smeken om absurde vragen. HM kan het zich permitteren ze te stellen. Hobbelend over de afgesleten kasseien van swing, jazz, blues en calypso overschouwt hij het moeras van de mode. Gaat dat veel belangstelling opleveren? En gaat hij daar wat aan verdienen? Integendeel!

Maar voortdoen is een edele kunst in dit vluchtig bestaan. Is "remmende achterstand" zoveel slechter van "remmende voorsprong"? Wie weet het?

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, van bij de oprichting sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.

'Integendeel!' is hun 6de CD, verschenen in volle Corona-crisis en dus snakkend naar een publiek. Tijd om te feesten? Jazeker, want HM is beter dan ooit!

Ondertussen werd de groep ook uitgebreid met twee extra gasten: Michel Dondeyne (piano) en Koen De Cauter (klarinet, sopraansax).


DREE PEREMANS in FOLK MAGAZINE: ‘Hans is de beste liedjesmaker van zijn generatie’

WIETSKE VOS in DE MORGEN: ‘De laatste ereronde voor De Nieuwe Snaar op Nekka 2014. Het kwaliteitsniveau van een groep is af te meten aan de gasten die hij uitnodigt. Hans Mortelmans & groep: een plezier om naar te luisteren’

FAY LOVSKI: ‘Een beetje Django, beetje Sanseverino, maar dan in de taal van Suske en Wiske’

PETER VAN TYGHEM in DE STANDAARD: ‘Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt’

JAN DE SMET (DE NIEUWE SNAAR): ‘Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch goed!’
 

SPEELPERIODE: gehele seizoen
SPEELDUUR: 2 x 50’ of 1 x 75 à 90’ (opbouw: 90’) 
MET: Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon), Lodewijk Dedain (gitaar), Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet), Benny Van Acker (contrabas), Joke en Valerie Dedain (backing-vocals), Michel Dondeyne (piano), Koen De Cauter (klarinet, sopraansax)