Silent Disco Theater

A.vontura Silent Disco Theater

Voorstellingen waarin muziek, interactief theater en vertelkunst samenkomen

Daan maakt al jaren voorstellingen op festivals waaronder Theaterfestival De Parade in Nederland. In zijn Silent Disco-voorstellingen brengt hij muziek, interactief theater en vertelkunst samen. Deze voorstellingen zorgen ervoor dat kinderen op speelse wijze in aanraking komen met grote vraagstukken zoals: 'Wat is vriendschap?', 'Welke rol speelt echt en nep in het leven', 'Wat is tijd?' enz.

 

A.vontura (gebruik je fantasie)

In Arie Vontura's geheime laboratorium is een fantastische uitvinding gedaan: met een speciale koptelefoon op kun je door de tijd reizen. Dat is natuurlijk wel handig maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort? Samen met de kinderen gaat Arie terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Naar welke tijd zou jij willen reizen? Zeer geschikt voor festivals.

 

Lieve Lieven

Heb je je wel eens afgevraagd wat er zou gebeuren als een boek echt tot leven zou komen? Met behulp van onzichtbare Fantasy Reality-helmen en speciale koptelefoons brengt Lieve Lieven je naar werelden die je niet voor mogelijk had gehouden. Open het boek, stap in de fantasie en beleef het leesavontuur waar iedereen zelf de hoofdrolspeler is. Het is een avontuur over vriendschap van A tot Z.

Kinderen beleven en spelen samen, met behulp van de Silent Disco-techniek, een verhaal over vriendschap en een reis door de taal. Voor 30 minuten zijn de kinderen de hoofdpersoon en worden ze opgeslokt in een avontuur waar zij zelf aan meedoen. Een feestelijke mee-doe-voorstelling voor kinderen en hun ouders. Speciaal gemaakt voor in de bibliotheek en op school.

 

Fantasiedier

Fantasiedieren zijn zeldzaam tegenwoordig, maar daar kunnen we z'n allen wat aan doen. We gaan het bos in op zoek naar jouw eigen bedachte diersoort. Lét op, daar zit ie. Hoeveel poten heeft ie, of zijn het vleugels? Wat voor glanzende regenboogvacht zie je, of zijn dat puntige stekels? We bestuderen de lieve diertjes om erachter te komen wat ze nu écht nodig hebben. Fantasiedier is een mee-doe-voorstelling die de verbeelding prikkelt en laat kinderen en hun ouders samenspelen. Geschikt voor festivals en scholen.

 

Wonderbaan (NIEUW)

Wat als je écht alles zou kunnen worden wat je wilt ?! Als niets je in de weg zit om jouw ultieme droombaan werkelijkheid te laten worden. Wat zou jij dan kiezen? Daan regelt het voor je. Zet je koptelefoon op en wordt eenhoorntrainer of president van de maan! Gefeliciteerd met je nieuwe wonderbaan!

 

Grr...oen! (NIEUW)

Samen met Arie Vontura gaan we de wereld rond om onze planeet een handje te helpen. Met het gi-ga groen team zullen we het plastic monster verslaan. We planten bomen zodat je het bos weer kunt zien en leren hoe we, net als rupsjes, kunnen transformeren! Grr...oen! is een muzikale quiz, een beeldend avontuur en een interactieve theatervoorstelling in één.
 

Enkele referenties:
Hoofdbib Brussel ("Origineel"), Bib Turnhout ("Amai, dat was super"), Bib Knokke-Heist ("De achterliggende boodschap van zijn voorstelling past helemaal bij de bibliotheek. Daarnaast was het heel fijn voor zowel kinderen als ouders. Ook voor omstaanders was het heel ludiek om naar te kijken. Wij zijn dus heel tevreden"), Jeugddienst Halle ("Pastte perfect binnen ons festival")...

VIDEOCLIP: https://youtu.be/dstSQPGdP5w

Duurtijd van een voorstelling: 30 minuten

Speelvlak: 5m op 4m

Maximum deelnemers per sessie: 35 (meer in overleg)

Speelperiode: gehele seizoen

Kan op elke locatie

Maximum 3 sessie's per dag.