Over XLP

Eind 1993 vragen het Gentse theaterkollektief D&A en het Kortrijkse Kunstencentrum Limelight (het huidige BUDA) ons of we iemand kennen die de spreiding van hun producties wilde behartigen. Door de groei die zij meemaakten en de plannen die zij hadden, groeide de behoefte om zich het liefst uitsluitend te concentreren op het artistieke.

Christian Lapinne, op dat moment reeds 15 jaar actief als free lance-journalist / theaterrecensent voor verschillende media (De Morgen, Het Laatste Nieuws, BRTN/VRT-radio, Kwintessens (vaktijdschrift over toegepaste kunsten), Poppenpodium Nederland...) was bekend met de theatersector en dus ook met het werk van voornoemde artiesten.

Op 1 april 1994 richt hij, samen met Carine Van den Bossche, Theaterbureau XL-Productions op. Spoedig deden verschillende artiesten beroep op XL voor hun spreiding en naderhand ook de promotionele begeleiding. Gaandeweg werd het aanbod naast theatervoorstellingen uitgebreid met familie- en jeugdvoorstellingen, cabaret, (stand-up) comedy, muzikale humor, dans en tentoonstellingen.

U kan bij ons terecht voor voorstellingen in uiteenlopende disciplines voor verschillende leeftijdsgroepen. We zijn heel blij dat wij op deze manier kunnen werken en met zoveel afwisseling.
Dit is zoveel leuker dan een kantoorjob en de afwisseling houdt het ook voor iedereen boeiend. Wij zorgen voor de verkoop in culturele centra, theaters en het bedrijfsleven. Onze website geeft u een goed beeld van waar ons bureau voor staat en voor gaat. 
 

 

Wij vervulden een pioniersrol in het humorgenre door in 1997 als eerste in Vlaanderen het genre stand-up comedy te introduceren met het collectief Bonjour Micro en een aantal stand-up comedians te ontdekken én te lanceren in het culturele circuit waaronder Piv Huvluv, Raf Coppens, Nigel Williams, Bert Kruismans, Wim Helsen, Alex Agnew, Frans Pelgrims, Bart Wax, Brik Van Dyck, Vitalski e.v.a.

Theaterbureau XL-Productions mag zich ook de ontdekker noemen van De Schedelgeboorten, Jummoo en ManManMan en daar zijn we best heel trots op.

Wij organiseerden de eerste Belgische tournee('s) van het internationaal bekende gezelschap van Paul Morocco & Olé uit Spanje en van de Marokkaans/Nederlandse top stand-up comedian Najib Amhali en diens collega's Eric van Sauers en Roué Verveer. Ons bureau werkte ook jaren samen met Theater Zuidpool (onder het directeurschap van Peter Benoy) van 1997 tot en met hun doorbraak in het seizoen 2000-2001. 

Via ons departement Jeugdtheater ondersteunden en lanceerden we een hele reeks jonge talentrijke Belgische én Nederlandse jeugdtheatermakers als Malou Van Sluis, Mime Wave, Simone de Jong, ...

Wij vertegenwoordigen de belangen van alle bij het bureau aangesloten artiesten en verlenen ondersteuning waar nodig.  Maar bovenal willen wij u inspireren.

Voor alle info en boekingen van onze artiesten, kan u ons bereiken elke werkdag van 09u30 tot 12u en van 14u tot 17u, telefonisch op het nummer 09/281.10.05.