Black

Circustheater Matthias Romir

Expressief jongleren ontmoet depressieve clownerie !

Een show die onder je huid kruipt.

VIDEOCLIP: 
https://vimeo.com/124928576?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=17725588

Deze show is als goede koffie – bitter en zwart - maar op de een of andere manier vreemd plezierig en "doodgrappig".

In “Black” brengt Matthias Romir zijn belangrijkste acts als zwarte clown op rolschaatsen samen in een bitterzoete studie van een clown op het randje. 

In een muzikaal verhalende jongleerstijl ontstaat al snel een ontroerend en hilarisch verhaal over de compromisloze liefde voor een getrouwde vrouw. De kunst van het falen wordt tot zijn logische conclusie gebracht...
 

Over Matthias:

Matthias Romir (D) toert voortdurend wereldwijd in theaters, op festivals en evenementen. Deze gepassioneerde kunstenaar staat bekend omwille van zijn vernieuwende manier van jongleren en sterke dramaturgie. En van zijn unieke zin voor humor en intrigerende personages zoals zijn "zwarte clown". 

Naast solowerk in theaters en straattheaterfestivals leent hij ook regelmatig een eigenzinnig tintje aan varietéshows en genreoverschrijdende producties. Hij toerde met Tiger Lillies' en werkt momenteel samen met Circus Quantenschaum
 

De internationale pers:

"Iedereen die ooit de trieste clown met de Cyrano-de-Bergerac-neus, renaissancekostuum en rolschaatsen heeft gezien, zal het beeld niet uit zijn hoofd kunnen krijgen."
 

Programmatoren:

"Dit is circus to the next level"

"A piece of art"

 

SPEELDUUR: van 20 tot 40 minuten
SPEELPERIODE VOOR OUTDOOR-FESTIVALS: van april tot en met oktober
SPEELVLAK: 8m om 6m om 5m hoogte op vaste, vlakke en droge ondergrond