Het stalen paard

Het stalen paard

Een mechanisch aangedreven paard en een acteur met een staart; samen vormen zij de mobiele eyecatcher ‘HET STALEN ROS’ of 'De Politie te paard'.

Met een knipoog naar vervlogen tijden en geïnspireerd door de boeken van Jules Verne is het paardmobiel uitgevoerd met nostalgisch vormgegeven technologie.

De katrollen, raderen, tandwielen en overbrengingen zorgen er voor dat er van alles beweegt en bediend kan worden. Zelfs het hoofd van het paard gaat op en neer!

Briesss…huhuhhh…rook uit de neusgaten… Allerlei verborgen elektronische snufjes geven HET STALEN ROS een heel eigen karakter en vooral eigenzinnige trekjes. Behalve dat hij briest en hinnikt wil hij nog wel eens op ongelegen momenten zijn behoefte doen…flatjzzzz…

 

Op HET STALEN ROS…politie te paard! Deze agent van de bereden politie heeft van alles in petto; alcohol- en veiligheidscontroles, het op geheel eigen wijze in goede banen leiden van het verkeer, een merkwaardig opsporingsbevel en andere subtiele dienderfratsen. En o ja, die promotie? Dat zal hem vast een keer lukken…

 

HET STALEN ROS; het paard dat je gewoonweg niet in de gang kunt laten staan!

Speelduur: 2x 45 minuten of 3x 30 minuten