Lichtbrengers van het Wad (voor lichtfestivals)

Lichtbrengers van het Wad

Een bijzondere en originele act voor alle leeftijden.

Een mysterieuze act die uit een sprookje lijkt te komen en die verbazing, vrolijkheid en verwondering oproept.

De ‘Lichtbrengers van  het Wad’ komen uit een wereld waar roest nooit rust en afval niet bestaat. Alles draait rond magie, de magie van de techniek.

Ze komen sinds mensenheugnis komen ze bij het wad tijdens de gure, koude, natte en donkere dagen uit het slijk gekropen. Traag glijden ze vooruit en met hun sonar zoeken ze hun weg. Op zoek naar de mens die het licht goed kan gebruiken om de donkere tijden door te komen. Ze zoeken contact en willen graag communiceren door gebruik te maken van de geluiden van het wad. Als ze de juiste persoon gevonden hebben, zetten ze die in het licht. Als je ze tegenkomt, vrees dan niet en laat het gebeuren. Ervaar de beleving ! Je zal merken dat ze iets aaibaars krijgen. Ze houden van een grapje, maar maak ze niet boos!

Speelduur: 3x 40 minuten

Wordt gebracht in een blauwe kleur (zijn zachtaardige kant) en rood (perfect voor een Halloweentocht).

De Lichtbrenger van het Wad meet 3m60 lang op 1m25 breed en kan tot 3m40 hoog gaan. De minimale hoogte om naar binnen te kunnen is 1m75.

Harde en vlakke ondergrond (asfalt of steen) is ideaal. Kan ook op een stevig zandpad maar niet in modder, grind of los zand.

Het is voorzien van een bescheiden muziekinstallatie en de muziek/geluid kan net zoals het licht aan de sfeer van het evenement aangepast worden.