Man met hoed

BOOST Producties

BOOST PRODUCTIES herneemt haar theatraal-acrobatische en magische internationale succesproductie 'Man met hoed' (regie Jakop Ahlbom) uit 2016 !
 

 

VERHAAL: In een decor vol verrassende perspectieven duiken uit alle hoeken vijf mannen met zwarte bolhoeden op. Zonder een woord te wisselen zijn ze afwisselend elkaars evenbeeld, aanvulling en tegenstander. De vergelijking met de absurdistische schilderijen van René Magritte dringt zich op. 'Man met hoed' is een veelgelaagd spektakel met verrassende circusskills, fysieke en visuele hoogstandjes in een surrealistisch decor met onweerstaanbare ingrediënten zoals filmische effecten, gewichtloosheid en onverwachte sprongen. Pers en publiek waren lovend!

 

TRAILERhttps://www.youtube.com/watch?v=hXX8J8Vwh2g

 

Regisseur/theatermaker JAKOP AHLBOM geniet internationale bekendheid en maakt beeldend, fantasievol theater, waarin hij elementen uit mime, dans en illusionisme combineert tot een unieke theatertaal. Het menselijke onvermogen vertaalt hij naar surreële situaties met humoristische kanten waardoor de kijker continu op het verkeerde spoor gezet wordt.

 

Recensies:

 

"Een heerlijk spektakel" (De Volkskrant)

 

“Prachtig, humorvol, artistiek en technisch hoogstaand theater. Werkelijk een pareltje.” (moose.nl)

 

“De kunsten van de spelers dwingen stilte en respect af.” (HP/de tijd)

 

“Het overtreft de verwachtingen. Ongelofelijk en met veel hilariteit weet Ahlbom samen met de spelers iets neer te zetten wat je doet verbazen en de tijd doet vergeten” (theater.nl)

 

SPEELPERIODE: oktober en november 2024

SPEELDUUR: 45 minuten (uitladen + opbouw: 5u)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 300

SPEELVLAK: 9m op 9m op 6m hoogte

DOELGROEP: avondpubliek en ook mogelijk als en in combinatie met school/familievoorstelling (9+ tot en met 16 jaar)

REGIE: Jakop Ahlbom