Alles wat je weet over onderwijs is fout

PEDRO DE BRUYCKERE en BLUE & BROKE

 We learned more from a three minute record than we ever learned in school”, zong Bruce Springsteen, maar klopt dat wel?

Heb je wel een diploma nodig als Bill Gates, Mark Zuckerberg en diezelfde Springsteen er geen nodig hebben om succesvol te worden?

Maakt muziek je beter in rekenen? Of schaken? 

Welke ‘Creep’ is grotendeels verantwoordelijk voor hoe we vandaag naar onderwijs kijken? 

 

Pedro De Bruyckere brengt in deze voorstelling twee grote liefdes samen. 

Wereldwijd is hij als pedagoog en onderzoeker bekend van succesvolle boeken over onderwijsmythes zoals Jongens zijn Slimmer dan Meisjes en Juffen zijn Toffer dan Meesters. Beide boeken werden ondertussen in meerdere talen vertaald en bereikten via stukken in het Amerikaanse American Educator een miljoenenpubliek.  

Tegelijk is hij een muzikant, producer en songschrijver die al jaren muziek maakt bij Augustijn en Blue and Broke. 

In deze voorstelling gaat hij aan de hand van bekende en nieuwe songs met medemuzikanten op zoek naar grappige, maar vaak ook foute verhalen over onderwijs en probeert hij zoals steeds foute inzichten recht te zetten.  Alles terdege onderbouwd door de wetenschapper, toegankelijk gebracht door de leraar en gezongen door de zangeres. 

Verwacht je aan een avond waarbij je geniet van muziek en lacht om de grappige inzichten die je eenmaal thuis toch doen twijfelen: misschien is alles wat je ooit dacht over school wel fout en had Pink Floyd beter gezongen ‘We do need education…?

 

MET: Pedro De Bruyckere (spreker en gitaar), Melissa Anthuenis (zang), Danny Verstraete (piano) 

SPEELDUUR: 1u20