Afrodisia

Theater BRT

Bart Avermaet (wereldbekend in Vlaanderen als ‘Waldek’ uit de populaire tv-reeks ‘Thuis’), Elise Bundervoet (bekend van de populaire tv-series 'Buiten de zone' en 'De luizenmoeder' en de theaterproductie 'Geen kersentuin' bij Compagnie Cecilia) en Aiko Vanparys (Ketnet) spelen ‘Afrodisia’: geschreven door radio- en televisieicoon ZAKI over een zeer actueel thema, herkenbaar voor boomers en wokers.

HET VERHAAL:

Als de kleindochter bij haar grootvader asiel zoekt tegen ‘het huiselijke loopgraven gevecht’ tussen haar vader en plusmama wordt ze met open armen ontvangen. Tot haar verbazing heeft haar ruimdenkende opa nu ook een nieuw lief (een plusmama bovendien) waar ze het huis zal moeten mee delen. Drie mensen die van elkaar houden, het beste met elkaar voor hebben, en ervaren hoe moeilijk dat kan zijn. Het leeftijdsverschil maakt het niet makkelijker. Een grappig en ontroerend verhaal over de valkuilen in het oerwoud van een nieuwe familie unit en het onbegrip van de samenleving voor hun goede bedoelingen. Zo herkenbaar en zo verrassend dat je het niet wil missen!

 

SPEELPERIODE: van 19 september 2024 tot en met 17 december 2024

 

BRT is een professionele theatercompagnie, opgericht in 2016
BRT wil kwaliteitsvol repertoiretheater brengen en vertrekt vanuit een bestaande toneeltekst die reeds zijn kwaliteit heeft bewezen. Van de Grieken tot Hugo Claus, van Shakespeare tot Pinter, van Molière tot Albee: meer dan 2000 jaar theatergeschiedenis ligt voor onze voeten klaar.
De gekozen stukken moeten uiteraard vandaag nog een relevantie hebben, een hedendaagse thematiek behandelen. BRT kiest dus enkel voor teksten die de tand des tijds hebben doorstaan en tot ‘het repertoire’ zijn gaan behoren.

 

Vorige BRT-producties:
 

- In februari en maart 2019 speelden zij ‘De Huisbewaarder’ van Harold Pinter. Acteurs: Bob De Moor, Paul Ooghe en Pieter Klinck. In een regie van Philippe Lepez.

- Het geheugen van water’ van Shelagh Stephenson met de vrouwelijke topcast Ingrid De Vos, Mieke Bouve, Heidi De Grauwe, Katrijn Govaert met daarnaast ook Gino Bauwens en Pieter Klinck in regie van Paul Ooghe. Deze boeiende en aangrijpende bitterzoete komedie’ uit 1996 van de Engelse schrijfster Shelagh Stephenson ging net voor corona in première en moest daarna, niettegenstaande erg positieve kritieken, helaas worden stopgezet omwille van corona.

Videoclip 'Het geheugen van water': https://www.youtube.com/watch?v=OAi9preBtPk