Op zoek naar de Kleine Prins (7-12 jaar)

CIRCUSTHEATER MARCO SOLO

'De Kleine Prins', het wereldbekende boek van Antoine de Saint-Exupéry, bekoort ons al driekwart eeuw, maar zijn relevantie is brandend actueel. Humanisme, ecologie, zorg voor anderen; het zijn allemaal thema's die door de Kleine Prins aangesneden worden.

Circustheater Marco Bonisimo speelt nu ‘Op zoek naar De Kleine Prins’, een klassiek verhaal over de waarde van vriendschap met anderen en jezelf.

Verbeeldt en vertelt door top-jongleur Marco Bonisimo.

Ook in deze voorstelling verwerkt hij zijn vele circusskills in een bijzonder verhaal.


VIDEOCLIP: https://www.youtube.com/watch?v=qc4U9bgizP8

 

De ballen worden sterren en planeten en een kruiwagen een vliegtuig.

Virtuoos jongleert Marco spannende beelden en sterke teksten.

Fantasierijk maar niet kinderachtig.

Een grappige voorstelling voor de hele familie.

 

De prins is op zoek naar iets en reist door het heelal om het te vinden.

Op zijn reis ontmoet hij een koning, een ijdele DJ en een onmatige dronkenlap (die overigens wel erg handig is met zijn flessen).

Totdat hij uiteindelijk landt op de aarde en daar kijkt hij zijn ogen uit.

En hij temt een vos. En dan ontdekt hij, dat wat hij al die tijd zocht, gewoon bij hem was. 
 

Feedback van leerkrachten die de voorstelling zagen in CC Temse (08.11.2022): 

"Knap hoe je kan omgaan met verschillende leeftijden. Het verhaal van De Kleine Prins is geen gemakkelijk verhaal om te begrijpen maar dankzij jouw woorden en visuele ondersteuning werd dit voor de kinderen -en volwassenen- plots een stuk eenvoudiger. Je legde meermaals mooie accenten in de voorstelling waardoor de essentie van het verhaal duidelijk uit de verf kwam. Hierdoor werd het verhaal een heel stuk toegankelijker. De indrukwekkende acrobatentoeren en het jongleren waren voor de kinderen een hoogtepunt. Hun monden vielen vaak open van verbazing en groot was dan ook het verdiende applaus"

Programmator CC Wervik (21.03.2023): "Prima bewerking. Iedereen heel enthousiast" 

Programmator CC Assenede (30.03.2023): "Wij sloten de Jeugdboekenmaand af met een knaller. Het was een prachtige poëtische voorstelling waar iedereen gelukkig van werd. Zeer tof, we zijn zeer gelukkig met de keuze voor deze voorstelling. Iedereen was laaiend enthousiast"

Emma Beyls namens Cultuurregio Leie-Schelde (17.06.2023) die de voorstelling organiseerde t.g.v. het regionaal Leesjuryfeest: 'We hebben alleen maar lovende woorden. De meer dan 220 kinderen en (groot)ouders uit de ganse regio hebben genoten van de sprankelende, inspirerende voorstelling/zoektocht naar de vriendschap die voelbaar in de zaal hing. Ze waanden zich op een andere planeet. Een mooie combinatie van theater, circus en een leuke betrokkenheid met het publiek. De boodschap van het warme verhaal over vriendschap werd ook duidelijk meegenomen door de kinderen. We vernamen dit in de vele leuke reacties nadien. In naam van de bibliothecarissen van de 8 regio-gemeenten die ook aanwezig waren, een dikke pluim aan Marco en z'n collega die de techniek op zich nam. Toppers"

CC Tielt-Winge (30.11.2023): "Hartverwarmende reacties"

 


SPEELPERIODE: gehele seizoen 

SPEELDUUR: 45 minuten

DOELGROEP: 7 tot 12 jaar (familievoorstellingen vanaf 5+)

AANTAL TOEGELATEN TOESCHOUWERS: 200 (scholen) en 250 (familie)

SPECIFIEK: de outdoorversie leent zich uitstekend voor festivals 

EINDREGIE en TEKSTBEWERKING: Carlo Scheldwacht

MUZIEKCOMPOSITIE: Michiel Rasker

VOORSTELLINGSBEELD: Daphna Kato Illustrations