Tarzan (6-11 jaar)

ILA VAN DER POUW

Ila van der Pouw –veelvuldig internationaal bekroond theatermaker- en figurenspeler- speelt na het grote succes van Roald Dahl’s meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus nu opnieuw een imponerende, tijdloze klassieker: Tarzan.

Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en geeft het kind de naam Tarzan. En dan verschijnt na tien jaar tante Jane in de jungle. Ze is op zoek naar het vermiste kind van haar zus. Tarzan die inmiddels een vrolijk apenleven leidt, is nieuwsgierig naar andere mensen. Zo gaan die dingen nu eenmaal. Gorillamoeder Kala besluit dat Tarzan mensen moet leren kennen. En dan komt er een zeer verrassende aap uit de mouw.  

Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen.

“De zorgvuldige en pakkende manier waarop Ila haar poppen en figuren in een magisch verhaal tot leven brengt, doet de grens tussen spel en werkelijkheid vervagen. Haar subtiele, sierlijke manipulatie en opvallende stemtechniek doet het publiek vergeten naar poppen en figuren te kijken. Al gauw zijn het volwaardige medeacteurs. Met ieder een eigen karakter, dat overtuigend wordt neergezet door Ila.” (jury Rabobank Cultuurprijs) 

 

VIDEOCLIP: https://www.youtube.com/watch?v=WXnSNXANNgk

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 60 minuten (opbouw: 3u)

DOELGROEP: 6 tot 10 à 11 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 300 (familie), 250 (scholen)

SPEELVLAK: 7mB op 7mD op 4mH

REGIE: Neville Tranter

SCRIPT: Rob Bloemkolk (Meneer Monster)

DECOR: Katheleine Monnens (Fred Delfgaauw)

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal