Grasland (2,5-5 jaar)

JEUGDTHEATER KIP MET KOP

‘Grasland’ is een bijzonder project van acteur Wim Van de Velde in samenwerking met grafisch kunstenaar Pieter De Decker

Sprookjesachtig theater voor, soms tussen en samen met peuters en kleuters

VIDEOCLIP: https://www.youtube.com/watch?v=nUjuUY8vTZM 


Geruggesteund door sprookjesachtige illustraties en bewegende animatiebeelden, neemt Wim de peutertjes mee naar Grasland, een wereld vol lieve krioelende beestjes en verhalen.

Tussen vrolijk fladderende vlinders en kleurrijke bloemen, maken we kennis met een schuchtere schildpad, een slijmerig slakje, een olijke olifant en vooral een heel lief lieveheersbeestje.

We loeren in het koffertje van de schildpad, kietelen de slak tot ze giert van het lachen en schuiven samen met de heersbeestjes van de lange nek van de giraf. Onder begeleiding van mevrouw olifant en het plaatselijke eekhoorntjesorkest, toeteren we een lied voor kleine egel en dansen we samen met het hele lieve heersbeestje de stippen van ons lijf !

 

Ook 'Live in concert'-versie mogelijk met Frank De Wolf Jazztrio 

In dit concept brengt het Frank De Wolf Trio eigen werk, geïntegreerd in de voorstelling en geheel in de stijl van de dansmuziek en romantische jazz-thema's uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw waarbij het oeuvre van Irving Berlin, Duke Ellington en Jerome Kern kon dienen als onuitputtelijke inspiratiebron. Uiteraard brengen ze de muziek op hun eigen onnavolgbare manier: smaakvol en met de ingrediënten die dit trio onderscheidt van de anderen: gefloten thema's, melodieën die worden gestreken op de contrabas, ingetogen passages en op andere momenten dan weer de muziek laten swingen als de be(es)ten.

Het eindresultaat is een verrassend geheel !

 

VIDEOCLIP: https://www.youtube.com/watch?v=nUjuUY8vTZM

SPEELDUUR: 40 minuten

SPEELPERIODE: gehele seizoen

DOELGROEP: vanaf 2,5 jaar (instappertjes) tot en met 3de kleuterklas (opgelet: instappers niet mengen met 3de kleuter)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 100

DECOR/POPPEN/REKWISIETEN: Lutgart Bonnaerens

ANIMATIES/ILLUSTRATIES: Pieter De Decker

Speelbaar in elke te verduisteren ruimte 

Kip met Kop voorziet eigen projectie (incl. scherm) en belichting 

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal