Fat boys (7-12 jaar)

MINISTERIE VAN ONVERRICHTERZAKE

"Een tegelijk ontroerende, grappige en pittige komedie én een ode aan alle onhandelbare kinderen" (De Volkskrant)

Jongerenjury van Kinderfestival Spekken Gent: "Gewoon Vet Cool!'"

 

Gespeeld door gerenommeerde acteurs uit het (jeugd)theater 

4 uitmuntende recensies !

 

Thomas is wel 1000 dingen tegelijk. Hij is super snel, super grappig, super onhandelbaar, precies goed, een beste vriend, een nagel aan een doodskist, expert op het gebied van knaagdieren en snoep, gekmakend luidruchtig en nog 991 dingen meer. Met zijn beste vriend Erik (super traag, super dom en super sterk) stort hij zich met volle overgave in alles wat het leven te bieden heeft en meer.

Fat Boys is een voorstelling over jongens die niet passen binnen het systeem en hun eigen weg zoeken om te overleven. Het is een viering van nieuwsgierigheid en levenslust. Een komedie met een randje.

"Soms barst mijn hoofd uit elkaar van de ideeën en de gedachtes en dan moet ik ze eruit werken want anders wordt het veel te druk daarbinnen en dan houd ik mijn adem in, maar alle woorden staan te dringen en te gillen hier van binnen."

Actrice Eva Zwart(actrice bij Bonte Hond, Huis van Bourgondië, Het Syndicaat enz.) won in 2010 de Gouden Krekel voor “Meest indrukwekkende podiumprestatie” nadat ze in het stuk ‘Spoonface’ op een “bijzonder knappe en subtiele manier haar grote talent toonde”, dixit de jury. De jongste jaren zette Eva vaker karakterrollen neer. Zij speelt haar rol afwisselend met Kaatje Kooij.

Acteur Niek van der Horst (studeerde in Brussel, acteur bij o.m. MAAS, Theater Artemis, Zuidelijk Toneel, Peer Group en Het Syndicaat dat hij mee oprichtte).

Schrijfster/regisseur Daniëlle Wagenaar was tussen 1996 en 2012 artistiek leidster van Het Syndicaat, een toonaangevende Nederlandse theatergroep voor jongeren, en kiest nu voluit voor het schrijven van nieuwe teksten voor jongeren.  

 

SPEELPERIODE: op aanvraag

SPEELDUUR: 70 minuten

DOELGROEP: 7 tot 12 jaar en familie

AANTAL TOESCHOUWERS: 200

SPEL: Niek van der Horst en Eva Zwart

REGIE & TEKST: Danielle Wagenaar

MUZIEK: Jolle Roelofs

VORMGEVING: Miek Uittenhout

SPEELVLAK: 6m op 6m

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal