De allereerste keer

PIV HUVLUV

Op 4 januari 2020 won PIV het Kindertheaterfestival Spekken te Gent !

Alweer een unieke en grappige voorstelling voor zelfstandige kinderen en hun ouders of leerkrachten. Over de groei naar zelfstandigheid, mislukkingen en overwinningen.

In ‘De allereerste keer’ (Piv’s 4de jeugdtheaterproductie) beleef je Piv’s groei naar zelfstandigheid: de mislukkingen, de onverwachte wendingen, de gênante situaties, de overwinningen, de trauma’s,… Ze passeren allemaal de revue en wekken óf herkenning  óf verlangen op, naar die eigen allereerste keer: de eerste keer een nieuwjaarsbrief schrijven, met de hond op stap, boodschappen doen, alleen thuis blijven, de eerste spreekbeurt, eerste zoen enz.

Kinderen willen vroeg of laat ook stappen zetten naar zelfstandigheid, onder het motto:  “Ik wil het zélf doen !”  Elke nieuwe stap start met durf, moed en lef, maar ook met onzekerheid, spanning en sensatie. Ouders volgen alles met interesse en aanmoedigingen, maar niet zelden ook met argwaan, onrust en bezorgdheid. Als alles achter de rug is, voelt iedereen bevrijding, opluchting, soms zelfs euforie. Het levert stof op voor heroïsche verhalen aan feesttafels. 

Kortom:

Heroïsche én hilarische verhalen!

Spanning en sensatie ! 

Piv introduceert in zijn voorstellingen het begrip stand-up comedy zo puur mogelijk bij kinderen. Natuurlijk is hij ook de rasverteller die vanuit zijn ervaringen in onderwijs en jeugdwerk perfect weet hoe kinderen zijn en hoe ze zich gedragen.  

SPEELPERIODEgehele seizoen

SPEELDUUR: 60 à 70 minuten

DOELGROEP: 8-12 jaar en familie

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 250

Speellijst

Datum
Voorstelling
Locatie
Zaal