De laatste kans

XYZ...DEZE PRODUCTIES BLIJVEN BESCHIKBAAR in 2024/25

DAAN met 'Silent Disco Theater' (5-8 à 9 jaar)

Voorstellingen waarin muziek, interactief theater en vertelkunst samenkomen. Daan maakt al jaren voorstellingen op festivals. Ze zorgen ervoor dat kinderen op speelse wijze in aanraking komen met grote vraagstukken zoals: 'Wat is vriendschap?', 'Gebruik je fantasie', 'Welke job is je droomjob?' en 'Hoe kunnen we de planeet een handje helpen en hoe kunnen we het plastic monster verslaan?' Kan indoor (tussen de rekken van bibliotheken en vlakke vloer) en outdoor.

Enkele referenties:

Hoofdbib Brussel ("Origineel"), Bib Turnhout ("Amai, dat was super"), Bib Knokke-Heist ("De achterliggende boodschap van zijn voorstelling past helemaal bij de bibliotheek. Daarnaast was het heel fijn voor zowel kinderen als ouders. Ook voor omstaanders was het heel ludiek om naar te kijken. Wij zijn dus heel tevreden"), Jeugddienst Halle ("Pastte perfect binnen ons festival")...

Duurtijd van een voorstelling: 30 minuten

Speelvlak: 5m op 4m

Maximum deelnemers per sessie: 35 (meer in overleg)

Speelperiode: gehele seizoen

Kan op elke locatie.

Maximum 3 sessie's per dag

 

DAGMAR CHITTKA met 'Diep in zee' (2-6 jaar)

PERS: "Piepjong publiek ontdekt onderwaterwereld met ogen, oren en handen"

‘Diep in Zee’ is een beeldende en zintuigelijke dansvoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Er wordt dans, vormgeving, muziek en live projectie op een fantasievolle en verrassende manier gebruikt. De live projectie is als een levend prentenboek wat in een bijzondere beeldtaal tot leven komt. De kinderen krijgen achteraf de mogelijkheid om actief te participeren en worden uitgenodigd om mee te beleven, mee te voelen en ook mee te doen.

In ‘Diep in Zee’ wordt het publiek geprikkeld om al hun zintuigen open te stellen om op ontdekkingsreis te gaan in de onderwaterwereld van de zee.
 

SPEELDUUR: 40 minuten

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 120

OPSTELLING: podium op podium

 

DE STILTE met 'Wacht 's even' (0,5-5 jaar)

"Wat een mooie voorstelling!" (Livia, programmatrice CC Merksem)

Een wereld ontvouwt zich uit een bouwpakket. Sneeuwwitte objecten vullen de leegte. Een tafeltje, een krukje, een deur, een kleine piano.  Maar wacht ’s even… Is hier iemand? Twee personages verdwijnen en verschijnen in een ongerept landschap tot het onvermijdelijke gebeurt: ze komen elkaar tegen…

Hoe ga je om met iemand die anders is? Van wie je niet eens weet wat voor iemand het is?

Een mens, een hond, een vogel? Gelukkig hoeven ze elkaar niet te veranderen.

'Wacht ’s even'.. blijf maar lekker wie je bent.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KT5xlVDoHcY&t=1s  

SPEELPERIODE: hele seizoen

SPEELDUUR: 40 minuten (max. 2 voorstellingen per dag)

MET: Donna Scholten en Kaia Vercammen

PIANOMUZIEK: Jeroen Van Vliet

CHOREOGRAFIE: Femke Somerwil en Gertien Bergstra

SPEELVLAK: 6m diep op 5m breed op 4m hoogte op een podium van 9m op 9m op 4m

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 55

OPBOUWTIJD: 2,5 uur

 

MENEER MONSTER met 'Over een mol die wilde weten wie er op zijn kop...' (2-6 jaar)

De populaire voorstelling 'Over een mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft' is een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen...

SPEELPERIODE: zomer 2024 (tot en met 31 augustus 2024)

SPEELDUUR: 40 minuten

DOELGROEP: 2-6 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 170 (op meegebrachte tribune)

SPEELVLAK: 12m op 8m op 3m (= inclusief de twee publiekstribune's)

 

PERCOSSA met 'Kees' (4-8 jaar)

Over grenzeloze fantasie.

Wat doe je op het moment dat de wereld overstroomd is, de zee gevuld is met plastic en er in de verste verte niemand te bekennen is? Op deze momenten is je fantasie je redding.

De badkuip verandert in een boot, de badborstel is je zwaard en het plastic is een zeemonster dat je moet verslaan! Samen met zijn muzikale vrienden beleeft Kees een avontuur op zee waarin hij zijn angsten probeert te overwinnen.

Bij Percossa is niets wat het lijkt. Een krant wordt een hoed, een koffer een trommel en een grap kan zomaar omslaan in een muzikaal gevecht tussen twee handdoeken.

Een ding weet je in elk geval wel: je komt ogen en oren tekort.

In een fantasiewereld waarin alles mogelijk is en in elk voorwerp muziek kan zitten, nemen Eric, Frans, Freek en Janwillem je mee op sleeptouw. Het ene moment word je overdonderd door swingende ritmes op de meest vreemde spullen, om daarna bijna weg te dromen bij een klein en breekbaar liedje.
 

SPEELPERIODE: hele seizoen

SPEELDUUR: 45 minuten

SPEELVLAK: 8 x 5 x 5 meter (schatting)

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 300

SPEL: Eric Robillard, Janwillem van der Poll, Freek Koopmans en Frans Kemna

 

SIMONE DE JONG COMPANY met 'Slinger' (4-8 jaar)

Er zijn drie kinderen. Ze wonen op matrassen. Ze slingeren aan hun stapelbedden. Ze eten bergen patat. Ze mogen alles wat jij niet mag. Ze durven alles. Kom maar eens kijken.

Deze grappige hartveroverende voorstelling met acrobatisch spel is als de droom van een kind. Eigenwijze, aparte en stoere kinderen.

De voorstellingen van Simone de Jong Company kenmerken zich door hun verbeeldingskracht, humor en inventiviteit. Beelden, geluid en beweging zijn de basis om kinderen te raken, uit te dagen en te inspireren.

Want in je fantasie kun je wonen… 

RECENSIE THEATERKRANT t.g.v. de première op 30.12.2022:
Een fantasierijke, beeldende montagevoorstelling die alle kanten opgaat...Allereerst is het een waardevol gegeven dat verveling -wie kent het nog in tijden van smartphones en Disney+?- een rijke voedingsbodem kan zijn voor creatieve ideeën en nieuwe verhalen."

SPEELPERIODE: van 3/10 tot en met 3/11/2024

SPEELDUUR: 45 minuten

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 175

SPEELVLAK: 6m op 6m op 3m

SPEL: Josephine van Rheenen (De Dansers), Hidde Aans-Verkade (Rotor) en Tyrone Menig (Ish)

SCENOGRAFIE: Erik Begemann en Elian Smits

REGIE & CONCEPT: Simone de Jong

 

THEATERGROEP WIE WALVIS met 'Onder de grond' (5-10 jaar)

'Onder de Grond' is een ontroerende voorstelling over de kracht van vriendschap waarin troost uit de meest onverwachtse hoek kan komen.

Kijk via deze link naar de videocliphttps://www.youtube.com/watch?v=VK-jUIXdapI

Lev woont op het noordelijk halfrond in een klein huisje op een ijskoude kale vlakte. Zijn ouders verzamelen flessen. De hele woonkamer staat er vol mee.

Mare woont op het zuidelijk halfrond. Haar vader verdween in de golven die tegen het warme eiland slaan. Ze stuurt hem flessenpost maar hij heeft nog nooit iets teruggestuurd.

Mare en Lev dromen over een leven ergens anders waar het leven beter is, maar ‘ergens anders’ lijkt zo ver weg.

Precies op hetzelfde moment besluiten zowel Mare als Lev een gat te graven naar de andere kant van de wereld. Diep onder de grond botsen ze op elkaar. Ze besluiten samen verder te graven en komen op een wel heel bijzondere plek terecht. Een plek vol avontuur en vreemde verhalen.

SPEELDUUR: 45 minuten

SPEELVLAK: 5 x 5 x 3 meter

TOEGELATEN TOESCHOUWERS: 125

LOCATIES: overal (in overleg). Kan ook in openlucht!

TEKST & CONCEPT: Amarins Romkema

SPEL EN MUZIEK: Amarins Romkema en Carlos Zorita Diaz

SCENOGRAFIE: Jasper van Roden

MET DANK AAN: Brugge Plus/Uitwijken

 

BOOST PRODUCTIES met 'Open' (10-16 jaar)

De bijzondere artistieke signatuur van BOOST verrast ook deze keer met een visueel krachtig toneelbeeld: een beweegbare installatie!

Ken je het gevoel dat je met open armen wordt begroet in een onbekende omgeving? Een mooie open plek vinden waar speciaal op jou wordt gewacht?

Drie vrouwen creeëren een brug, een schip, een schommel, een schuilplaats, een wieg en een poort. Een poort naar ontmoeting en verbinding, to open up!

BOOST maakt beeldend acrobatisch theater op het snijvlak van circus, dans en visual art. In OPEN ontrafelen ze vragen over de ontmoeting met een ander. Een hemelsbreed opgespannen en beweegbare installatie support deze zoektocht.

Naast het spelen van deze interdisciplinaire voorstelling biedt BOOST, informeel of op maat, een inleiding/nagesprek/workshop aan om binnen het thema ‘openheid’ te ontmoeten en de uitwisseling aan te gaan met het publiek in gesprek, acrobatie en/of dans. Na afloop kan het publiek het object/schip/schommel zelf uitproberen.

Concept en regie: Lennie Visser

Scenografie: Jelle Engel

Muziekcompositie: Jonathan Bonny

Choreografie: Manuel Paolini

Dans: Bai-Li Wiegmans

Contorsionist: Belle Hannah Kok

Handbalancing: Stella Garbe Huedo

MAXIMUM TOEGELATEN TOESCHOUWERS: 300

SPEELDUUR: 60 minuten

VOORWAARDEN:

Zowel binnen als buitenlocaties.

Twee versies beschikbaar: een 60-minuten versie voor theaters en 30 minuten-versie voor festivals (max. 2 opvoeringen op een dagdeel)

TECHNISCH:

De doorsnede van het uitvouwbaar object wordt 4 meter, max 4,5 meter.

Speelvlak: 9m op 9m op 5,5m hoogte.

Opbouwtijd: 3u (komen 5u voor aanvang aan)

Afbraaktijd: 1,5u

 

 

HUUB COOIJMANS met 'De magische kast' (4-12 jaar)

Huub heeft een oude kast op de kop weten te tikken. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks: hij zit op slot met een grote ketting en de sleutel is kwijt… Lukt het Huub en zijn publiek om samen de magische kast open te krijgen? Wat zou er in de kast zitten en wat doe je als blijkt dat ‘ie betoverd lijkt te zijn?

Een familievoorstelling vol magische trucs, grappige twists, jongleerkunsten en verrassende effecten.

Huub is één van de weinigen die de kunst verstaat om op hoog niveau jongleren en magie tot één geheel te verweven. Huub is voormalig Nederlands kampioen jongleren en mag ook de titel beste kindergoochelaar van Nederland dragen. Beide disciplines smelten samen in zijn shows, die altijd voorzien zijn van de nodige relativerende humor.

SPEELDUUR: 50 minuten

SPEELVLAK: 5m op 5m op 2m50

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEL: Huub Cooijmans

 

Theater Munganga met 'Kiekeboe' (1,5 tot 4 jaar)

Actrice Claudia Maoli brengt afwisselend met een violist of een accordeonist met “Kiekeboe” een beeldende en poëtische voorstelling met live-muziek, poppen- en figuren en beweging.

De prachtige Braziliaanse kinderliedjes zijn van een poëtische schoonheid.

Na de voorstelling worden de kinderen uitgenodigd om mee te komen spelen. 

“Kiekeboe” laat baby/peuters en hun ouders de poëzie van het leven ervaren. Het wonder van het alledaagse.
 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 30 minuten (+ 30 minuten meespeelmoment) - max. 3 opvoeringen per dag

DOELGROEP: 1,5 tot 4 jaar

MAXIMUM TOESCHOUWERS: 80

SPEELVLAK: 4m op 4m

Ook mogelijk op locatie