Alles wat je weet over onderwijs is fout

PEDRO DE BRUYCKERE

EEN BEVLOGEN EN HUMORISTISCH "THEATERCOLLEGE" OVER ONDERWIJSMYTHES EN HET LEVEN

 

Heb je wel een diploma nodig als Bill Gates, Mark Zuckerberg en Bruce Springsteen er geen nodig hebben om succesvol te worden?

 

Maakt muziek je beter in rekenen? Of schaken?

 

Welke ‘Creep’ is grotendeels verantwoordelijk voor hoe we vandaag naar onderwijs kijken?

 

"We learned more from a three minute song than we ever learned in school", zong Bruce Springsteen, maar klopt dat wel ?

 

 

Bekijk via deze link de teaserhttps://youtu.be/3Mj-yPQuzRg

 

 

Pedro De Bruyckere brengt in deze voorstelling twee grote liefdes samen in wat misschien wel de leukste les wordt die u ooit zal gekregen hebben!

 

Wereldwijd is Pedro als pedagoog en onderzoeker bekend van succesvolle boeken over onderwijsmythes zoals 'Jongens zijn Slimmer dan Meisjes' en 'Juffen zijn Toffer dan Meesters'. Beide boeken werden ondertussen in meerdere talen vertaald en bereikten via stukken in het Amerikaanse American Educator een miljoenenpubliek. 

 

Tegelijk is hij een muzikant, producer en songschrijver die al jaren muziek maakt bij Augustijn en Blue and Broke.

 

In deze voorstelling gaat hij aan de hand van bekende en nieuwe songs met medemuzikanten op zoek naar grappige, maar vaak ook foute verhalen over onderwijs en probeert hij zoals steeds foute inzichten recht te zetten.

 

Verwacht je aan een entertainende avond waarbij je geniet van muziek en lacht om de grappige inzichten die je eenmaal thuis toch doen twijfelen: misschien is alles wat je ooit dacht over school wel fout en had Pink Floyd beter gezongen ‘We do need education…?’

 

 

Reactie organisator:

'Het optreden was toppie. Pedro is nu eenmaal een onderwijsexpert. We kennen en appreciëren zijn kennis en stijl - elke keer een eye-opener! De formule van muziek gecombineerd met een college -de mix "keren en "ontspannen" is een vernieuwende formule voor het publiek en sloeg goed aan!

 

 

MET: Pedro De Bruyckere (spreker en gitaar), Melissa Anthuenis (zang), Danny Verstraete (piano)

SPEELDUUR: 1u20