A TRIBUTE TO THE SOUL OF THE 60's

A TRIBUTE TO THE SOUL OF THE 60's

In de wervelende voorstelling wordt het publiek meegenomen naar de Verenigde Staten in de roerige jaren 60.

Marjon van Iwaarden en Spencer Croes brengen, samen met hun 6-koppige band de mooie ballads, de dansbare funkynummers en de grote soulklassiekers.

De mooie, grappige, ontroerende en soms ook schrijnende verhalen zijn de basis voor een muzikale rondreis langs de iconen van de soulmuziek.

 

Met nummers van Aretha Franklin, Ray Charles, James Brown, Sam & Dave, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Martha & The Vandella’s en nog veel meer.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=92VeQ5pR394

 

Om de muziek uit die periode in de context te zien is het interessant om meer te weten over de achtergronden van de artiesten en de tijdsgeest.

Zo komt het pubiek er achter dat Led Zeppelin zonder Dusty Springfield waarschijnlijk nooit bekend geworden was.

En dat soul eigenlijk een afkorting is.

En dat de moord op Sam Cooke officieel wel opgelost is, maar dat er nog steeds vele raadsels hieromtrent zijn.

En dat men anders gaat luisteren naar 'Sittin' on the dock of the bay' als men weet dat Otis Redding voor dit nummer een compleet andere sound zocht, tegen de zin van zijn platenmaatschappij...

 

Maar het belangrijkste is en blijft natuurlijk de heerlijke soulmuziek!

Met de grote sterren Aretha Franklin, Ray Charles, Sam & Dave, Wilson Pickett, Otis Redding, James Brown, Stevie Wonder, Marvin Gaye en vele anderen.

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 2x 60 minuten

MAX. TOESCHOUWERS: 500

ZANG: Marjon van Iwaarden (bekend van 2Unlimited, Flairck, Trijntje Oosterhuis,...) en Spencer Croes (bekend van Soul Society en als backing vocal bij o.a. Phil Collins, Trijntje Oosterhuis, Waylon, Birgit Lewis)

MUZIKANTEN: Bas Matthijsse (basgitaar, backing vocals), Gerard Oele (gitaar), Walter Calbo (piano, Hammond orgel, backing vocals), Edwin van Vlierden (drums), Ronald Baljeu (trompet), Gino Mehouden (tenorsax)

CO-PRODUCENTEN: VanIwaarden en Theatervogels