EDWARD

BLUE AND BROKE

Hoe klinken de fascinerende schilderijen van Edward Hopper ?

Nog nooit zo mooi !

Nog voor de groep het goed en wel besefte mochten ze in hun eerste leven het voorprogramma spelen van Marianne Faithfull in de Vooruit.

In 2016 kwam een eerste plaat uit met nieuw werk: ‘Kiss me twice’. Op Radio 1 duikt dan regelmatig ‘Naive’ op als eerste single.

‘Edward’ is hun tweede en nieuwste plaat (opgenomen met blazers die je kan kennen van Lady Lynn of Admiral Freebee), verwijzend naar de Amerikaanse schilder Edward Hopper omdat elke song gebaseerd is op een werk van deze meester.

Hopper legde mensen onverhoeds vast op doek als een verscholen fotograaf, ergens in hun verhaal, rijkgekleurd, gedetailleerd en realistisch, maar ontdaan van alle smuk, vaak alleen met hun eenzaamheid en gedachten.

De vertaling naar muziek door Pedro De Bruyckere – bezieler, songwriter, gitarist én producer van Blue and Broke – levert eenzelfde gevarieerd maar herkenbaar palet op aan klanken: rijkelijk, maar zonder bling bling, mét humor tussen de serieuze noten en de regels in. Blue and Broke proeft naar blues en gospel, pop en crooner, en blijft toch zijn heel eigen en bijzondere sound behouden.

De ritmesectie (Augustijn Vermandere op bass en Niels Delvaux op drums) is heerlijk op elkaar ingespeeld en laat ruimte voor zowel gitaar als orgel en piano (Danny Verstraete). De heldere stem (Melissa Anthuenis) of soms de ruigere versie (Pedro De Bruyckere) vertolken gevat momentopnames uit het leven en gevoelens die daarmee samengaan.Blue and Broke geniet van platen maken, maar treedt ook op van huiskamerconcerten tot grote podia zoals de Vooruit.

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 75 minuten

FORMULES: duo, trio, kwartet of kwintet (eventueel aangevuld met drie blazers)