DRUMS UNITED

DRUMS UNITED

Eerstvolgende voorstellingen:

-19.11.2023 om 15u00: CC Sint-Truiden
-08.12.2023 om 20u00: Theater Oosterhout (Nl)

 

Drums United is terug met een gloednieuw en vernieuwend programma: de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit eerder naar de theaters is gebracht!

 

Drums United is een explosieve en opwindende wereldpercussiegroep onder leiding van meervoudig bekroonde drummer Lucas van Merwijk, die ritmes en percussionisten uit alle richtingen samenbrengt.

 

Het is een rokende liveband die het publiek niet alleen laat luisteren en kijken naar topspelers, maar ook de achterliggende boodschap meegeeft dat mensen van zeer uiteenlopende nationaliteiten goed kunnen samenwerken.

 

Op zowel de vorige show ‘World of Rhythm’ als ‘Birth of the beat’ mixt de groep Afrikaanse, Latin, Spaanse en Indiase drumtradities met westers drumwerk, gebruikmakend van hedendaagse elektronische opties die openstaan ​​voor de DJ.

 

Drums United neemt een unieke plaats in in de wereld van slagwerkgroepen door elementen uit de rijke tradities van slagwerk te combineren met die van zang en dans.

 

Lucas loopt al meer dan 30 jaar voorop in de Europese jazz-, latin- en percussiescene. Tussen 1993 en 2020 werd hij door de lezers van De Slagwerkkrant vele malen verkozen tot 'Beste Jazzdrummer' in de Benelux.

 

Video-teaser: https://www.youtube.com/watch?v=fmzYfcs2kmk  

 

SPEELPERIODE: gehele seizoen

SPEELDUUR: 90 minuten

MET: Moussé Pathé (Senegal), Niti Ranjan Biswas (Bangladesh), Marco Toro (Venezuela), Alper Kekec (Turkije) en Lucas van Merwijk (Nederland).

 

 

PERSCOMMENTAREN:

 

‘...Drums United hits you like a bomb...’ (Amersfoort Cultuur)

 

..Rijdend, altijd overweldigende drums... Heartbeat is een openbaring...' (Mixed Magazine)

 

'...De magie van drums...ein Supersound...' (Sticks Magazine)

 

'...Het is het buitengewone spelniveau dat deze groep zo uniek maakt. Wat kun je nog meer verwachten, als je de beste spelers bij elkaar brengt en ze laat doen waar ze goed in zijn!...' (De Telegraaf)

 

'...Een van de beste latin-drummers ter wereld...' (Het Parool)

 

...Drums United has it all...’ (De Slagwerkkrant)
 

 

HET VERHAAL:

 

Mensen hebben zich duizenden jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij.

 

De trommel, het oudste muziekinstrument, reisde mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa.

 

Drums en ritme hebben zich in de loop der jaren in talloze vormen ontwikkeld, van de eerste eenvoudige Afrikaanse drums tot de uitgebreide drumsets en drumcomputers van nu

 

Veel van het ritmische DNA is onveranderd gebleven en is terug te horen in de muziek die we in ons dagelijks leven horen.

 

De fascinerende reizen die de trommels samen met mensen over de wereld maakten, worden nu op indrukwekkende en spannende wijze in beeld gebracht,

 

Het is echter niet alleen drummen! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkend bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

 

De internationaal bekende topdrummer Lucas van Merwijk is zijn hele leven geobsedeerd door drums en reist de hele wereld over op zoek naar hun oorsprong.

 

Drums United toerde binnen: Canada, VS, Mexico, Colombia, China, Thailand, Suriname, Estland, Duitsland, Noorwegen, België, Bulgarije, Turkije, Servië, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk,…